BYCStoWork Leaderboard

Type

Web applicatie

Wat wij deden

Development

Tech stack

Ruby on Rails, PostgreSQL

Fileproblemen rond de Zuidas oplossen door auto-gebruikers te laten fietsen

In 2 maanden kunnen monitoren hoeveel auto-gebruikers die fiets zijn gaan gebruiken en hoeveel co2 hiermee bespaard is.

Het BYCStoWork Leaderboard brengt potentieel om bedrijven te laten zien wat voor voordelen fietsen heeft. Het is een online leaderboard waarop bedrijven gebenchmarked worden op het fietsactiviteiten. Alle ritten van en naar de Zuidas worden opgeslagen en bedrijven krijgen de mogelijkheid om zelf doelen in te stellen. Op het Leaderboard is zichtbaar welk bedrijf zijn steentje bijdraagt aan het verbeteren van de wereld en het gebied.

De Uitdaging

BYCS werkte samen met een Indiase development partij die een systeem had gerealiseerd waarin de ritten en “spitsmijdingen” van de Gebruikers werden bijgehouden. Echter ging er op veel vlakken een hoop mis, dubbele of juist geen metingen, de UX was niet gebruiksvriendelijk en met GDPR compliance waren er nog veel open deuren.

Onze aanpak

Initieel is er met de klant gesproken over verschillende mogelijkheden, hierin waren er 3 opties: het door ons laten aansturen van de partij in India om het gewenste resultaat te behalen, het complete project door ons laten herbouwen of een combinatie van deze twee. Uiteindelijk is er voor gekozen om voor de eerste optie te gaan, om een zo pragmatisch mogelijk ontwikkelproces te houden.

Na in grote lijnen de wensen van de klant centraal te hebben gesteld is er een project omgeving opgezet waarin in sprints van 1 week gewerkt werd aan de openstaande punten. Om een zo kort mogelijk lijntje te houden was er iedere ochtend een stand-up tussen ons team en het ontwikkelaarsteam in India. Dit leiden ertoe dat het team in India steeds meer doorhad wat de daadwerkelijke klantwens was en zo een beter resultaat kan opleveren.

Resultaat

Na een traject van 2 maanden van aanpassingen, wikken en wegen, communicatie en het opleveren van de juiste GDPR documenten, kon het project eindelijk live. Aan de eisen van de tender kon voldaan worden, en is er door gebruikers voor meerdere kilo's aan co2 bespaard door over te stappen van de auto naar de fiets.