De Dino Show

Type

Mobiele applicatie

Wat wij deden

Development

Tech stack

Objective-C, PHP

Hoe zorg je voor interactie bij de kijkers van een tv show in een jonge leeftijdscategorie

Binnen een aantal weken een kick-ass app lanceren om de favoriete typetjes van Jandino na te appen.

De Dino Show (NTR, Nederland 3) is één van de meest succesvolle televisieprogramma’s van de NTR. Deze energieke, eigenzinnige brutale show trekt wekelijks honderdduizenden kijkers en biedt comedy, verrassende gasten en spraakmakende sketches.

De Uitdaging

Naast puur op TV is ook op social media het programma een groot succes. De Facebook fanpage van het televisieprogramma had bijna 60.000 likes. De video’s van de verschillende sketches trekken honderdduizenden kijkers. Nu is het tijd voor de volgende stap. Een App. Op deze manier hopen ze de doelgroep nog beter te kunnen bedienen en zo uiteindelijk een hoger kijkcijfer te genereren.

Onze aanpak

In samenwerking met een design studio werd er gebrainstormd met de projectmanager vanuit de NPO, wat is nou het precieze doel van de NTR met de app behalve simpel meer kijkcijfers. Na een hoop brainstormen, kwamen we op het idee om meer interactie te creëren door middel van het “nadoen” van de sketches van Jandino’s typetjes. Hoe is het dan mogelijk om de trouwe fans ook te belonen? We voegen het element van een prijsvraag toe. De beste sketch wint een gratis toegangsbewijs tot de show.

Aan het werk. Het design kwam van de externe studio, aan de hand van dit design hebben we een degelijke app gebouwd in Objective-C en Appcelerator Titanium. Achterliggend hebben we een conversie applicatie gebouwd om de video formats te kunnen converteren naar een speelbare format op zowel Android als iOS.

Resultaat

De nieuwe Dino Show App daagt je uit om jouw favoriete personage ‘na te appen’. Om inspiratie op te doen voor een leuk idee is in de app een sound – en clipboard te vinden, met grappige quotes. Deze leiden gegarandeerd tot creatieve ideeën.