Magazijnsysteem

Type

Platform

Wat wij deden

Strategie, Architectuur, Development

Tech stack

Laravel, jQuery, Swift, Java

Hoe maak je een magazijn zo efficiënt dat je driemaal zoveel kan afhandelen met minder personeel.

In drie maanden van papieren picklijsten naar een volledig geautomatiseerd magazijn.

XL Shop Group is een bedrijf dat het online shoppen wil vergemakkelijken door het aanbieden van goede producten in een van onze 65 gespecialiseerde webshops. Zij bieden een zeer groot aanbod van producten en accessoires van nieuwe, bekende en sterke merken, welke tevens dienen te voldoen aan de eisen van de klant.

De Uitdaging

XL Shop Group maakte gebruik van een papieren pakbon om producten in batches uit het magazijn te verzamelen. Locaties van deze producten stonden niet gecentraliseerd en met uitzondering van een vaste groep medewerkers wist eigenlijk niemand precies waar iets op locatie lag.

Onze aanpak

In de eerste strategische sessies verkenden we mogelijkheden om het magazijnproces te finetunen. Middels brainstorming en testrondes in het magazijn kwamen we tot een goed idee van hoe het proces eruit moest komen te zien. 

Dit proces werd vertaald naar use-cases en daarna wireframes, waarna een klikbare demo werd uitgewerkt. Na deze nogmaals te testen in het magazijn. Aan de hand van de klikbare demo, de wireframes en een style-guide gingen we aan de slag met de bouw van de applicaties. Er is gekozen voor een mobile device om te pikken, een computer om orders te versturen en automatische printers om PostNL-stickers uit te draaien.

Resultaat

De eerste maand na live-gang was het mogelijk om een 100% van de taken in de helft van de tijd uit te voeren met minder mensen als voorheen. De medewerkers reageerden enthousiast, en gaven hun feedback op de initiële versie. Na wat snelle updates waren er binnen 2 maanden na initiele livegang al vele uren bespaard.