Marineterrein Virtual doorbell

Type

Internet of Things

Wat wij deden

Development

Tech stack

NodeJS

De deurbel in je broekzak

Een groot terrein, veel verschillende ​huurders, monumenten waar je niks op mag schroeven. Hoe vinden bezoekers de juiste deur en de juiste persoon?

Het Marineterrein Amsterdam is een plek waar een grote groep creatieve ondernemers samenkomen. Als een soort oase in een drukke stad helpt het Marineterrein haar huurders om tot mooie oplossingen te kunnen komen.

De Uitdaging

Samen met het Bureau Marineterrein Amsterdam zijn we op zoek gegaan naar een innovatieve oplossing. Die is gevonden in de VBell, een simpele web-applicatie die bezoekers een overzicht biedt van de bedrijven op het terrein, informatie geeft over de beschikbaarheid van medewerkers, bezoekers de mogelijkheid geeft persoonlijk bij een medewerker aan te bellen (en een persoonlijk antwoord te krijgen) én die de weg wijst naar de juiste deur. Hoe werkt dat?

Onze aanpak

Na een half jaar zonder deurbel op het Marineterrein te hebben gezeten was het duidelijk dat er iets veranderd moest worden. Uit het raam kijken, wachtend terwijl je relatie aankomt lopen is namelijk uiteraard niet handig. Daardoor kwamen wij op het idee om door middel van een “virtuele deurbel” ons eigen, en het probleem van onze buren op te lossen.

Na een interne denksessie, hebben wij het probleem en de oplossing besproken met het Bureau, in dit geval, betrof het een combinatie van mogelijkheden. Door het scannen van een QR code of in de buurt komen van een iBeacon werd er een pagina geactiveerd, hierop werden alle medewerkers getoond. Na het drukken op een van de medewerkers, krijgt de medewerker een bericht met een link, via deze link kan de medewerker een berichtje terug sturen naar de persoon bij de deur, bijvoorbeeld om te laten weten dat hij of zij er aan komt.

Resultaat

Bij de ingangen van het Marineterrein werden schermen geplaatst, waarop alle bedrijven aangegeven zijn. Als op “call” wordt gedrukt, wordt een lijst met medewerkers van het desbetreffende bedrijf getoond en kan de juiste personen met een druk op de knop worden gemeld dat er een bezoeker is. Via een simpele web-interface kunnen huurders van het Marineterrein gemakkelijk opgeven wanneer welke werknemer aanwezig is, en hoe de werknemer bereikt kan worden.