Test Pravo

Type

Web applicatie

Wat wij deden

Strategie, UI/UX, Ontwerp, Development

Tech stack

Laravel, jQuery

Examentraining voor Oekraïense politie-, openbaar ministerie- en overige overheidsfunctionarissen examen en attestaties.

Binnen 1 maand een compleet op maat gemaakte online tool waarin modulaire examentrainingen kunnen worden aangemaakt en gebruikt door eindklanten

Test Pravo geeft Oekraïense burgers die geïnteresseerd zijn om functies binnen de overheid te bekleden de mogelijkheid om op een onafhankelijk platform te oefenen voor de examens. Door een simpele maar sterke UX te combineren met een supersnel platform is het mogelijk om de ruim 14000 examenvragen op een snelle manier te tonen aan de gebruiker. Op deze manier kan de gebruiker gemakkelijk vanaf de smartphone trainen en hoeft deze niet door superlange menu's te scrollen om de juiste categorie te trainen.

De Uitdaging

In een landschap waar monopolies gebruikelijk zijn, wilde Alexander Stepanenko graag een onafhankelijke tool aanbieden, waarbij mensen zoals hij zich kunnen voorbereiden op de re-attestaties die alle Oekraïense officieren van Justitie moeten ondergaan. De uitdaging lag niet alleen in de technische uitwerking, maar ook in hoe dit goed uit te rollen als consistente inkomstenbron.

Onze aanpak

In de eerste strategische sessies verkenden we de mogelijkheden van verdienmodel en technische oplossingen. De eerste vraag was hoe publieke beschikbare informatie (de vragen en antwoorden van het re-attestatie examens) dusdanig te verzamelen en te verrijken dat het gebruikt kan worden in een applicatie om de gebruiker voor te bereiden. Het ideale antwoord op deze vraag bleek te liggen in een multiple-choice omgeving, waarin de verrijking dus lag in het toevoegen van “onjuiste” antwoorden bij iedere vraag.

Hierna vertaalden we besproken strategische keuzes door naar wireframes. Waar komt welke content, en hoe helpen we de gebruiker het gemakkelijkst te vinden waar hij of zij naar op zoek is. Aan de hand van deze wireframes werken we een klikbare demo uit. Na deze te testen merken wij dat de applicatie zo modulair is dat we hier ook kunnen voldoen aan de wensen van andere gebruikers. Onze klant gaat snel aan de slag met het verzamelen van relevante content en wij maken wat laatste aanpassingen om aan de nieuwe wens te voldoen.

Aan de hand van de klikbare demo, de wireframes en een style-guide gingen we aan de slag met de bouw van de applicatie. Om het zo breed mogelijk uit te rollen hebben wij gekozen om het een web-based mobiele applicatie van te maken, geen problemen met de verschillende platformen en ook konden we de initiële investering op deze manier handbaar houden.

Resultaat

Op de dag van de lancering hebben om en nabij de 500 gebruikers zich ingeschreven en de applicatie gebruikt. Gebruikers reageerden enthousiast, en gaven hun feedback op de initiële versie. Na wat snelle updates waren er binnen 1 maand na livegang zo’n 7500 examentrainingen verkocht. Het gemiddelde slagingspercentage van de gebruikers van de applicatie ligt ook 5-8% hoger dan van kandidaten die geen gebruik maken van de applicatie.