Picfee

Tailor-made Laravel e-Commerce platform

De kracht van hoogwaardige prints en slimme IT oplossingen. 

De Uitdaging

Picfee, een bloeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van hoogwaardige prints, stond voor een uitdaging met hun bestaande webshop. Door het gebruik van WordPress, kampte de webshop met aanzienlijke prestatieproblemen. Het laden van zelfs eenvoudige pagina's duurde bijna 15 seconden, wat resulteerde in een frustrerende gebruikerservaring en een verlies aan potentiële klanten. Picfee had dringend behoefte aan een oplossing die niet alleen de prestaties van de webshop zou verbeteren, maar ook de algehele functionaliteit zou optimaliseren.

Onze Aanpak

Bij No Pulp begrijpen we de cruciale rol die prestaties en gebruiksvriendelijkheid spelen bij het succes van een webshop. Om de uitdagingen van Picfee aan te pakken, hebben we een grondige en doelgerichte aanpak gevolgd. We zijn begonnen met twee strategische vergaderingen om een diepgaand inzicht te krijgen in de specifieke behoeften en doelstellingen van Picfee. Vervolgens hebben we onze expertise in webontwikkeling en best practices toegepast om een op maat gemaakte oplossing te creëren.

Met de nadruk op prestatieoptimalisatie hebben we de beslissing genomen om de webshop te herbouwen met Laravel, een robuust en schaalbaar PHP-framework. Door deze keuze konden we de snelheid en responsiviteit van de webshop drastisch verbeteren. We hebben ook aandacht besteed aan het vereenvoudigen van de navigatie en het stroomlijnen van het afrekenproces, zodat klanten moeiteloos door de webshop konden bladeren en hun aankopen konden voltooien.

Resultaat

Het resultaat van onze samenwerking met Picfee is een indrukwekkende transformatie van hun webshop. Door de migratie naar Laravel hebben we de laadtijd van de pagina's drastisch verminderd. Wat voorheen bijna 15 seconden kostte, wordt nu in een oogwenk geladen, waardoor de gebruikerservaring aanzienlijk is verbeterd. De vernieuwde webshop heeft ook gezorgd voor een verhoogde conversie en klanttevredenheid.

Daarnaast hebben we aandacht besteed aan de visuele aantrekkingskracht van de webshop, waarbij we een professioneel en modern ontwerp hebben gecreëerd dat de merkidentiteit van Picfee weerspiegelt. Door slimme integraties en aanpassingen aan de backend hebben we het beheer en onderhoud van de webshop vereenvoudigd, waardoor het team van Picfee meer tijd heeft om zich te concentreren op de kernactiviteiten.

Met trots kunnen we zeggen dat onze samenwerking met Picfee heeft geleid tot een succesvolle transformatie van hun webshop.

Kunnen we je ergens mee helpen? 👋

Heb je een uitdaging? Je kunt altijd contact met ons opnemen, wat je vraagstuk ook is.

Plan een discovery call